Wat is de deadline voor mijn Amerikaanse belastingaangifte?

De deadline voor een Amerikaanse aangifte inkomstenbelasting voor in Nederland woonachtige Amerikanen is 15 juni. Wanneer tijdig een verzoek wordt ingediend kan uitstel worden verleend tot 15 oktober.

Vanaf welke datum kan ik mijn Amerikaanse belastingaangifte voor 2022 indienen?

In de Verenigde Staten is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar. Een Amerikaanse belastingaangifte voor het aangiftejaar 2022 kan vanaf 23 januari 2023 bij de Amerikaanse belastingdienst (“IRS”) worden ingediend.

Wat is de deadline voor mijn Amerikaanse belastingaangifte voor 2022?

De aangiftedeadline voor de Amerikaanse aangifte inkomstenbelasting voor 2022 is op 18 april 2023 (15 april valt in 2023 op een zaterdag). Echter, in het buitenland woonachtige Amerikanen krijgen automatisch een uitstel van 2 maanden, tot 15 juni 2023. Voor het uitstel van 2 maanden is het niet nodig een uitstelverzoek in te dienen. Mocht u nog meer tijd nodig hebben om uw aangifte in te dienen, dan kunt u een uitstelverzoek indienen. Het formulier voor het uitstelverzoek heet Form 4868.

Deadlines voor overige Amerikaanse belastingaangiftes

De aangiftedeadline voor een Amerikaanse belastingaangifte voor 2022 voor een S Corporation en Partnership is 15 maart, 2023. Voor een C Corporation is de aangiftedeadline 18 april, 2023.

Voor een FBAR (FinCEN Form 114) voor 2022 is de aangiftedeadline 18 april 2023. Echter, er wordt automatisch uitstel verleend tot 16 oktober 2023. Een FBAR moet worden ingediend door Amerikanen met niet-Amerikaanse bankrekeningen. Wanneer het hoogste saldo op enig moment gedurende het jaar ten minste $10.000 is, moet een FBAR worden ingediend.

Moet ik een boete betalen voor het te laat indienen van mijn Amerikaanse belastingaangifte?

De Amerikaanse belastingdienst kan boetes opleggen voor het te laat indienen van een Amerikaanse belastingaangifte. Ook kunnen er boetes worden opgelegd voor het te laat betalen van de verschuldigde belasting.

Heeft u voor één of meerdere jaren geen belastingaangifte ingediend? Dan kunt u eventueel gebruik maken van een inkeerregeling, de Streamlined Procedures. Als u aan de voorwaarden voldoet en alsnog uw aangiftes indient, vervallen eventuele boetes.

Vragen?

Heeft u vragen over het indienen van een Amerikaanse belastingaangifte? Sanders US Tax Services is gespecialiseerd in het opstellen van Amerikaanse belastingaangiftes. Wij hebben een kantoren in Denver en Rotterdam. Neem contact met ons op voor advies en meer informatie.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.