Ondernemen in de VS


Alle diensten waar een Nederlandse onderneming met activiteiten in de Verenigde Staten behoefte aan heeft biedt Sanders US Tax Services u vanuit Nederland aan. Heeft u al activiteiten in de VS en vraagt u zich af of u alles zo efficiënt mogelijk heeft georganiseerd? Overweegt u te ondernemen in de VS? Zijn uw werknemers met enige regelmaat in de VS en vraagt u zich af of u daarom fiscale verplichtingen heeft? Neem contact met ons op.

Activiteiten in de VS: Heb ik een vaste inrichting?

Indien u als ondernemer activiteiten ontplooit in de VS, bijvoorbeeld omdat u of uw werknemers met een bepaalde regelmaat of voor een bepaalde duur in het land verblijven, kan dat als gevolg hebben dat u fiscale verplichtingen heeft. Hiervan kan bijvoorbeeld sprake zijn als uw Nederlandse onderneming wordt geacht een ‘vaste inrichting’ te hebben in de VS. Van belang zijn allereerst de bepalingen van het belastingverdrag tussen Nederland en de VS, maar ook de Amerikaanse federale belastingwetgeving. Ook als er geen sprake is van een vaste inrichting kan het zijn dat er een verplichting bestaat een Amerikaanse federale vennootschapsbelastingaangifte in te dienen.

Het oprichten van een onderneming in de VS

Het oprichten van een onderneming in de VS is in grote lijnen vergelijkbaar met Nederland. De VS kent verschillende rechtsvormen: een Corporation, een Limited Liability Company (LLC), een partnership, etc. De onderneming is verplicht een belastingaangifte in de dienen, afhankelijk van de rechtsvorm. Sanders US Tax Services stelt de Amerikaanse belastingaangifte voor uw onderneming op en onderhoudt het contact met uw Nederlandse accountant. Eventueel bent uzelf, als bestuurder of als werknemer van de Amerikaanse onderneming verplicht een Amerikaanse inkomstenbelastingaangifte in te dienen.

Payroll en boekhouden

Uw Amerikaanse onderneming is verplicht een boekhouding te voeren die aantoonbaar aan bepaalde wettelijke vereisten voldoet. Wij kunnen de volledige verantwoordelijkheid voor uw boekhouding overnemen of met een beperktere, adviserende of controlerende, rol betrokken zijn. Hetzelfde geldt voor de loonboekhouding en payroll.

Contact

Sanders US Tax Services is gespecialiseerd in het verlenen van belastingadvies en het opstellen van Amerikaanse belastingaangiftes en verleent de diensten waar u behoefte aan heeft bij het ondernemen in de VS. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek met een Nederlandstalige belastingadviseur.

Meer informatie

Contact

Sanders US Tax Services B.V.
Veerkade 6
3016 DE Rotterdam
Nederland
+31 85 208 9426

Sanders US Tax Services, Inc.
2340 Dayton Street
Aurora, CO 80010
United States
+1 (720) 679 6442

info@sandersustax.com

VRAGEN?


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek met een Nederlandstalige belastingadviseur, neem dan contact met ons op. Sanders US Tax Services is gespecialiseerd in het opstellen en indienen van belastingaangiftes van buiten de VS wonende Amerikanen.


    Ik begrijp en ga ermee akkoord dat er geen klantrelatie tot stand wordt gebracht met Sanders US Tax Services of een van haar medewerkers door dit formulier in te dienen. Ik begrijp dat Sanders US Tax Services mij geen advies zal geven totdat er een klantrelatie tot stand is gebracht. Sanders US Tax Services is niet verplicht om eventuele vragen die ik stel te beantwoorden.


    Neem contact met ons op

    Stuur ons een bericht en we beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.