Amerikaanse Belastingaangifte


Een Amerikaans staatsburger is belastingplichtig voor zijn wereldwijde inkomen, ongeacht of hij in de Verenigde Staten woont of daarbuiten. Dat betekent dat iemand met de Amerikaanse nationaliteit en woonachtig is in Nederland, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten belastingplichtig is en in beginsel jaarlijks aangifte moet doen.

Heeft u niet de Amerikaanse nationaliteit, maar wel inkomsten uit de Verenigde Staten, dan bent u waarschijnlijk verplicht deze inkomsten te melden aan de Amerikaanse belastingdienst, eventueel ook als de inkomsten op basis van het belastingverdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten zijn vrijgesteld.

Amerikaanse belastingplicht

Zowel in de Amerikaanse nationale wetgeving als in het belastingverdrag tussen de Verenigde Staten en Nederland zijn bepalingen opgenomen die ervoor zorgen dat dubbele belastingheffing in veel gevallen wordt voorkomen. Echter, dit neemt niet weg dat een in Nederland woonachtige Amerikaans staatsburger op basis van Amerikaanse belastingwetgeving verplicht is tot het jaarlijks doen van belastingaangifte. Hetzelfde is van toepassing op personen met een Green Card.

Heeft u de Amerikaanse nationaliteit, maar nog nooit aangifte gedaan? Indien u niet opzettelijk niet heeft voldaan aan de verplichting jaarlijks een aangifte in te dienen, komt u eventueel in aanmerking voor een inkeerregeling.

Amerikaanse inkomsten

Als u niet de Amerikaanse nationaliteit heeft, maar wel inkomsten uit de VS geniet, zoals dividenden, inkomsten uit verhuurd vastgoed, of door (tijdelijk) in de Verenigde Staten te werken, bent u in veel gevallen verplicht aangifte te doen, ook als het recht om de inkomsten te belasten op basis van het belastingverdrag tussen de Verenigde Staten en Nederland toekomt aan Nederland. Indien er bronbelasting is ingehouden op de inkomsten kunt u door een aangifte in te dienen eventueel een deel terugvorderen.

Contact

Sanders US Tax Services is gespecialiseerd in het verlenen van belastingadvies en het opstellen van Amerikaanse belastingaangiftes. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek met een Nederlandstalige belastingadviseur.

Meer informatie

Contact

Sanders US Tax Services B.V.
Veerkade 6
3016 DE Rotterdam
Nederland
+31 85 208 9426

Sanders US Tax Services, Inc.
2340 Dayton Street
Aurora, CO 80010
United States
+1 (720) 679 6442

info@sandersustax.com

VRAGEN?


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek met een Nederlandstalige belastingadviseur, neem dan contact met ons op. Sanders US Tax Services is gespecialiseerd in het opstellen en indienen van belastingaangiftes van buiten de VS wonende Amerikanen.    Neem contact met ons op

    Stuur ons een bericht en we beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.